Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону затримано на "хабарі" у 4000 доларів корупціонера-поліцейського

       

   Військовою прокуратурою Центрального регіону України спільно з відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Закарпатській області на гарячому викрито одного з керівників відділу Управління протидії злочинності у сфері економіки Національної поліції України в Закарпатській області, який у період з грудня 2015 року по січень 2016 року, з метою незаконного збагачення, вимагав неправомірну вигоду в розмірі 5000 доларів США у фізичної особи-підприємця за не створення перешкод у її підприємницькій діяльності та не внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливого вчинення кримінального правопорушення.
   19 січня 2016 року правоохоронцем отримано першу частину неправомірної вигоди еквівалентну 1000 доларам США, а 28 січня 2016 року, близько 18 год., під час отримання наступної частини неправомірної вигоди в сумі 3000 доларів США його затримано на місці вчинення злочину – за місцем проживання фізичної особи–підприємця. Отриману неправомірну вигоду вилучено.
   Усього правоохоронцем отримано 4000 доларів США (99480 гривень згідно офіційного курсу НБУ).
   На даний час зазначена особа затримана в порядку ст. 208 КПК України.
   Наразі готуються клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про накладення арешту на його майно та відсторонення корупціонера від посади, а також обшуки за місцем роботи та місцем проживання поліцейського.

   Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2881