Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону активно вживаються заходи щодо виявлення причин і умов, які сприяли вчиненню корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень

      

   Військовою прокуратурою Центрального регіону України з моменту набрання чинності Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) у порядку, визначеному ч. 3 ст. 65 Закону, ініціювалось проведення службових розслідувань з метою виявлення причин і умов, що сприяли вчиненню корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, невиконанню вимог цього Закону в інший спосіб.
   У 2015 році за результатами роботи на вказаному напрямі, апаратом прокуратури регіону та військовими прокурорами гарнізонів внесено 26 подань, у тому числі керівникам Адміністрації державної прикордонної служби України, Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, Київського міського Вінницького, Сумського та Житомирського обласних військових комісаріатів.
   За результатами їх розгляду 17 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
   Як приклад, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону внесено подання військовому комісару Житомирського обласного військового комісаріату про проведення службового розслідування за фактом використання службовими особами окремих військових комісаріатів, своїх службових повноважень, щодо непризову на військову службу за мобілізацією окремих громадян.
   За результатами розгляду подання, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 службові особи.
   Апаратом прокуратури регіону ініційовано проведення службового розслідування за фактом використання, членами призовної комісії одного з районних військових комісаріатів м. Києва, службового становища щодо безпідставного надання відстрочок від призову на військову службу за мобілізацією.
   Прокурорська робота на цьому напрямі триває.

   Довідково: протягом 2015 року військовими прокурорами гарнізонів Центрального регіону України складено 21 протокол про вчинення службовими особами військових частин, установ і організацій, які дислокуються у Київській, Вінницькій, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Житомирській областях та м. Києві, адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. За результатами розглянутих протоколів до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 19 службових осіб. Загальна сума призначених штрафів складає 34,3 тис. грн.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2553