Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Центрального регіону затримано на гарячому корупціонера-прикордонника

   

   Військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України спільно зі співробітниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України у Сумській області на гарячому викрито одного з керівників відділу прикордонної служби «Нова Слобода» Сумського прикордонного загону.
   Установлено, що майор-прикордонник в січні 2016 року, з метою незаконного збагачення, вимагав у фізичних осіб та суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за безперешкодне переміщення товарів народного вжитку через державний кордон України поза встановленими пунктами пропуску.
   23 січня 2016 року вказаного правоохоронця під час одержання неправомірної вигоди від фізичної особи в сумі 1000 доларів США затримано, а грошові кошти, що є предметом неправомірної вигоди, вилучено з його автомобіля Ford Kuga.
   На даний час зазначена особа затримана в порядку ст. 208 КПК України та їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
   Наразі готуються клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про накладення арешту на його майно та відсторонення корупціонера від посади.
Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3021