Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою під час одержання хабара затримано командира військової частини

        

   Слідчими слідчого відділу військової прокуратури Центрального регіону України спільно з оперативними співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 04 січня 2016 року затримано командира однієї із військових частин Київщини після одержання ним неправомірної вигоди від свого підлеглого.
   Грошові кошти у сумі 5 тис грн командир-корупціонер вимагав від офіцера за не притягнення його до дисциплінарної відповідальності та не передачу матеріалів щодо допущених цим військовослужбовцем порушень під час проходження військової служби до правоохоронних органів.
   Наразі військовослужбовця затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та для подальшого утримання він поміщений до гауптвахти.
   Слідчими проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також до суду готуються клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.
   Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3463