Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За одержання 2600 доларів хабара затримано посадовця військкомату: Черкаська спецпрокуратура

.

   За процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Черкаської області.

   За даними слідства, вказана особа, уповноважена на виконання функцій держави, одержала неправомірну вигоду в розмірі 2600 доларів США від військовозобов’язаного громадянина. За вказану суму співробітник військкомату пообіцяв утриматися від здійснення заходів щодо подальшого призову на військову службу вказаного громадянина під час воєнного стану та оголошення його в розшук, як особу, яка ухиляється від призову а військову службу за відсутності законних на те підстав.

   04.11.2022 після одержання неправомірної вигоди у сумі 2600 доларів США, правопорушника затримано слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Черкаській області на місці вчинення кримінального правопорушення. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Черкаської спецпрокуратури, оперативний супровід - співробітники УСБУ в Черкаській області.

   Сума неправомірної вигоди вилучена.

   Санкція ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 494