Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва спецпрокуратури припинено злочинну діяльність військовослужбовця, який реалізовував наркотики на території військової частини

     

   За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону під час збуту психотропних речовин затримано військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин НГУ, яка дислокована на Київщині.

   Слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями установлено, що старший солдат військової служби за контрактом у вересні 2021 року неодноразово здійснював збут психотропної речовини – амфетаміну військовослужбовцям на території військової частини.

   28.09.2021 після чергового збуту психотропної речовини військовослужбовець-наркоділок був затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Затримання відбулось за процесуального керівництва Дарницької спецпрокуратури за оперативного супроводження Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України, слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Києві) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

   На даний час тривають санкціоновані судом обшуки за місцем проживання та іншого володіння  затриманого. У ході обшуків виявлено психотропні речовини, точна кількість та тип яких встановлюється.  Йому готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.

   Нагадаємо, що санкція ч. 1 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає правопорушнику покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 3413