Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За вчинення корупційного злочину та службового підроблення майора ЗСУ засуджено до 5 років позбавлення волі

     

   За публічного обвинувачення військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього начальника автомобільної служби 1 окремої танкової бригади.

   Встановлено, що майор ЗСУ,  зловживаючи службовим становищем, в березні 2018 року забезпечив безперешкодний пропуск до автомобільного парку військової частини цивільних осіб. Останні, використовуючи відповідне обладнання, порізали напівпричеп та вивезли за межі частини це військове майно в якості металобрухту, з метою подальшого збуту.

   З метою уникнення можливої відповідальності, офіцер-правопорушник  власноручно підробив накладну та наряд на видачу вищевказаного майна.

   Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області обвинуваченого визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ст.ст. 410 ч. 3, 366 ч.1 Кримінального кодексу України. З урахуванням положень ч. 1 ст. 70 КК України, йому призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права займати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на 2 роки.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2021