Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мешканця Полтавщини, який шпигував для ФСБ, засудили до 12 років тюрми за державну зраду

     

   За публічного обвинувачення військової прокуратури Полтавського гарнізону кременчужанина засуджено до 12 років позбавлення волі за державну зраду. Відповідний вирок ухвалила колегія суддів Крюківського районного суду м. Кременчука.

   Встановлено, що в липні 2014 року під час відпочинку в тимчасово окупованому Криму мешканець Полтавщини встановив контакт та почав конфіденційне спілкування з працівниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Завдання іноземної спецслужби виконував, маючи злочинний умисел, спрямований на нанесення шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України.

   Так, протягом 2014-2019 років кременчужанин передавав ФСБ РФ інформацію щодо розвитку суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Полтавській області і в Україні в цілому. Зокрема «зливав» інформацію про осіб, що перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах, що є службовою інформацією ЗСУ.

   Свою вину в допомозі спецслужбі держави-агресора в проведенні підривної діяльності проти України визнав повністю. 57-річного шпигуна засуджено до 12 років позбавлення волі за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

   Нагадаємо, що повідомили про підозру у державній зраді мешканцю Кременчука 18 липня 2019 року. Злочин було задокументовано  військовою прокуратурою Полтавського гарнізону спільно зі слідчими слідчого відділу та оперативниками відділу контррозвідки УСБУ в Полтавській області.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3648