Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону затримано керівника департаменту КМДА на хабарі у 2000 доларів США

     

   Чиновник вимагав «винагороду» за реєстрацію релігійної організації. Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України під час одержання 2000 доларів США затримано заступника директора Департаменту культури – начальника управління у справах національностей та релігій КМДА.

   Установлено, що посадовець Київської міської державної адміністрації у квітні 2019 року висунув громадянину України вимогу про передачу 2000 доларів США за погодження документації та подальшу реєстрацію релігійної організації у м.Києві.
4 липня чиновник через посередника одержав вказану суму неправомірної вигоди від заявника, що задокументовано негласними слідчими діями. Після цього хабарника  затримано в порядку ст. 208 КПК України, а предмет злочину вилучено.

   Затримання чиновника відбулось спільно зі слідчими Теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві за оперативного супроводження співробітників Управління захисту економіки у м. Києві ДЗЕ Нацполіції України. Сприяння розслідуванню корупційних дій столичного чиновника здійснював особисто Київський міський голова.

   Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від 5 до 10 років із конфіскацією майна. Також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення фігуранта від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3767