Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону: триває розслідування падіння винищувача на Вінниччині (оновлено)

     

   Як вже повідомлялося на офіційному сайті Військової прокуратури Центрального регіону України, 16.10.2018 близько 17:00 на території Вінницької області, неподалік селища Уланів Хмільницького району впав військовий винищувач Су-27УБІМ.

   Обоє пілотів літака - командир екіпажу полковник Петренко Іван Миколайович, начальник авіації повітряного командування «Схід» Повітряних Сил ЗСУ та військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США – загинули.

   З метою встановлення причин трагедії на місці події з перших годин працює група військових прокурорів Вінницького гарнізону Центрального регіону України разом із фахівцями Міністерства оборони.

   Крім того, 16 жовтня 2018 року постановою заступника Генерального прокурора України - Головного військового прокурора Анатолія Матіоса створено групу з числа прокурорів військових прокуратур Центрального та Західного регіонів України, що дозволило одночасно проводити слідчі дії на території як місця падіння літака, так і в місцях його постійної та тимчасової дислокації (м. Миргород Полтавської області, м. Старокостянтинів Хмельницької області), а також в штабі Повітряних Сил ЗС України (м. Вінниця), та у відповідних органах військового управління в містах Луцьк і Київ. На даний час опитано понад 40 свідків.

   Наразі справа перебуває в провадженні слідчих слідчого управління Головного управління нацполіції у Вінницькій області. Військові прокурори здійснюють процесуальне керівництво та безпосередньо проводять невідкладні слідчі та процесуальні дії.

   Для огляду місця події відповідно до вимог КПК України експертами було використано квадрокоптер. Самописці (так звані чорні ящики) на місці трагедії знайдені, інформація з них опрацьовується експертами.

   Триває робота з вилученою льотною документацію.

   На місці події закінчується зібрання останків загиблих, після чого планується призначення судової молекулярно-генетичної експертизи. Також вже призначені судово-медична експертиза та судова експертиза нафтопродуктів (для дослідження зразків палива, яким заправлявся літак).

   Проведення слідчих дій організовано таким чином, щоб не перешкоджати подальшому виконанню навчально-тренувальних польотів.

   Комісія МОУ з технічного розслідування катастрофи літака СУ-27УБІМ (відповідно до наказу Міністра оборони України № 520 від 16.10.2018), від завтра буде проводити щоденні засідання у м. Старокостянтинів.

   Нагадаємо, що 16.10.2018 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України, «Порушення правил польотів або підготовки до них».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 


кількість переглядів: 2944