Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Інформаційне повідомлення про стан проведення розслідування щодо загибелі солдата строкової служби у Навчальному центрі «Десна»

     

   Як повідомлялося 08.08.2018 на офіційному сайті військової прокуратури Центрального регіону України,   07.08.2018, приблизно о 20 годині 50 хвилин, під час несення вартової служби на об’єднаних складах озброєння військової частини виявлено тіло солдата строкової військової служби 1997 р. н., стрільця роти охорони однієї з військових частин, з вогнепальним пораненням голови.

   Під час проведення досудового розслідування було проведено огляд місця події (ділянки місцевості на території об’єднаних складів озброєння військової частини), під час якого встановлені обставини, які свідчать про ймовірне самогубство загиблого солдата, а саме здійснення ним особисто пострілів чергою з автомата в голову.

   Такі висновки зроблені з положення тіла загиблого, розташування зброї та гільз (розліт до 0,5 м), час, потрібний для відстрілу 16 патронів (а саме - 1,5 секунди), а також відсутність слідів боротьби, переміщення або волочіння трупа тощо.

   Допитані військовослужбовці, які проходили службу із загиблим та безпосередньо перебували у караулі з ним у день загибелі, показали, що загиблий був у доброму настрої, на сімейні проблеми не скаржився, нестатутні заходи до останнього впродовж військової служби не застосовувалися.

   Наявність конфліктів його зі співслужбовцями чи командуванням частини на даний час слідством не встановлена.

   Наразі за поданням військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України призначена судова почеркознавча експертиза для встановлення авторства передсмертних записок, задоволено судом клопотання про призначення судово-медичної експертизи та перебуває на розгляді клопотання про призначення судової балістичної експертизи, результати яких будуть враховані в ході слідства.

   Також на даному етапі планується завершити допити співслужбовців загиблого про наявність нестатутних взаємовідносин у підрозділі, наявність скарг на сімейні або інші життєві проблеми, допити родичів про наявність скарг на військову службу, співслужбовців, відношення у колективі, інших обставин, що могли змусити його піти із життя.

   Досудове розслідування триває.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 5361