Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону України виявила у столиці арсенал зброї

     

   14.08.2018 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України під час проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій, а саме  обшуків в одному із гаражних кооперативів в м. Києві, виявлено місце зберігання великої кількості вогнепальної зброї, боєприпасів до неї та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

   Зокрема, виявлено 4 ручних протитанкових гранатомети (2 - РПГ 26, 2 - РПГ 22), 4 міни МОН 50., 25 тротилових шашок вагою 200 гр. кожна, 4 тротилових шашки вагою 400 гр., близько 2 кг. пластиду, 27 гранат РГД 5, 15 гранат Ф-1, 1 тротилова шашка, 12 електродетонаторів та одна запальна трубка, набої до автоматичної зброї калібру 7,62х54 мм, 7,62х39 мм та 5,45х39 трасуючі, загалом понад 4 тисячі шт.

   Виявлення арсеналу в столиці відбулося слідчими Подільського УП ГУ НП в  м. Києві за оперативного супроводження співробітників Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області.

   Вказаним гаражним приміщенням користується колишній військовослужбовець батальйону «Київ-2».

   На даний час продовжуються першочергові слідчі дії, в подальшому планується затримання колишнього військовослужбовця батальйону «Київ-2» в порядку ст. 208 КПК України, підготовка повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 3809