Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Наркоділка-нацгвардійця затримано військовою прокуратурою Київського гарнізону

     

   08.08.2018 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України за оперативного супроводження співробітниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області та слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області затримано військовослужбовця-контрактника Національної гвардії України.

   Затримання відбулось безпосередньо після незаконного збуту наркоділком в погонах наркотичної речовини «амфетамін» у кількості 30 грам та одержання останнім грошових коштів у сумі 10 тисяч гривень за реалізацію наркотичної речовини.

   Зазначимо, що затриманий був озброєний вогнепальною зброєю та готовий чинити опір. Проте, завдяки тактично правильно організованій співробітниками CБУ операції з затримання правопорушника, обійшлося без жертв.

   На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Довідково:
•    ч. 2 ст. 307 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, - караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 3879