Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура повідомила про підозру офіцеру ЗСУ за викрадення військового майна вартістю 95 тисяч гривень

     

   26.07.2018 військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомила про підозру заступнику командира однієї із військових частин у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

   Установлено, що в травні 2014 року для потреб ЗСУ під час проведення антитерористичної операції, військова частина отримала з народного господарства автомобіль КАМАЗ 5320 із балансовою вартістю 95 тисяч гривень. В подальшому, підозрюваний приховав факт отримання даного засобу пересування, не здійснив його облік та не закріпив його за структурним підрозділом військової частини. У зв’язку з цим при проведенні щорічної інвентаризації  вказане військове майно неможливо було виявити, чим скористався підозрюваний.

   У березні 2016 року підозрюваний привласнив зазначений КАМАЗ 5320, перевіз його на одну із станцій розборки автомобілів у м. Вінниця де й реалізував.
Наразі військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України здійснюється досудове розслідування у відкритому щодо підозрюваного кримінальному за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України.

   Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 410 КК України, «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або такі, що заподіяли істотну шкоду, якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2972