Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

31.01.2023

31.01.2023 - За втручання Спеціалізованої прокуратури Центрального регіону забезпечено відшкодування понад 31 млн. грн. бюджетних коштів

  У жовтні 2021 року між військовою частиною Національної гвардії України та одним з зовнішньоторговельних підприємств укладено державний контракт на поставку продукції оборонного призначення, на виконання умов якого військовою частиною перераховано виконавцю попередню оплату у розмірі 97% від ціни продукції, яку виконавець зобов’язувався поставити упродовж 9 місяців з моменту проведення передоплати.
   Однак, підприємство свої зобов’язання не виконало.
   Прокурорами Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону подано позов про стягнення вказаних коштів.
   Ухвалою Господарського суду м. Києва від 09.01.2023 за позовом прокуратури відкрито провадження у справі.
   Після принципового втручання спецпрокуратури підприємство під тиском беззаперечних доводів прокурорів визнало порушення виконання умов державного контракту зі свого боку та добровільно перерахувало на казначейські рахунки військової частини НГУ кошти в сумі 31 471 306,00 грн.
   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі послідовно забезпечуватиме реальне поновлення інтересів держави у бюджетній сфері, що надає можливість більш ефективно використовувати кошти Державного бюджету для потреб оборони в умовах активної фази війни з російським агресором.
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 484