Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

14.12.2021

14.12.2021 - Керівник спецпрокуратури Центрального регіону провів спільну нараду щодо зміцнення законності у військових формуваннях

  14.12.2021 керівник спецпрокуратури Центрального регіону Андрій Шошура провів спільну нараду із керівниками органів військового управління та правоохоронних органів спеціального призначення.
   Під час наради учасники обговорили питання попередження злочинів, а також спільні заходи зі своєчасної та ефективної протидії злочинності у військових формуваннях, спрямованні на підтримання належного рівня боєздатності. Зокрема, було обговорено низку питань щодо протидії поширенню алкоголю і наркотичних засобів серед військовослужбовців та уникнення небойових втрат.
   Значну увагу приділено питанням координації військових формувань та органів прокуратури, спрямованим на протидію незаконній міграції. Учасники наради обговорили прийнятий 18.11.2021 Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державну прикордонну службу України щодо вдосконалення порядку використання та застосування заходів примусу, бойової техніки та озброєння особовим складом Державної прикордонної служби України», який надає додаткові повноваження органам охорони державного кордону для припинення незаконних дій мігрантів, а також першочергові заходи для його негайного застосування на практиці для забезпечення готовності до дій із посилення охорони та захисту державного кордону України.
   «Сьогодні, в умовах триваючої агресії РФ проти України, такі поняття, як дотримання законності і правопорядку у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, набувають особливого значення, - наголосив керівник спецпрокуратури регіону. – Тільки завдяки нашим спільним зусиллям кожен військовослужбовець буде впевненим, що органи прокуратури та інші правоохоронні органи завжди справедливо захистять невинуватого, а правопорушника чекає невідворотне покарання за скоєний злочин».
   За результатами наради узгоджено спільні заходи з фективної взаємодії Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону та органів військового управління, скеровані на зміцнення законності у військових формуваннях, вирішення наявних проблем військовослужбовців, а своєчасного виявлення, розкриття, припинення та попередження правопорушень, а також усунення причин і умов їх скоєння.
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2240