Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

10.08.2020

06.08.2020 - Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону забезпечено повернення державного майна вартістю 1,2 млн грн

   Наприкінці липня 2020 року в примусовому порядку забезпечено виконання рішення суду у справі за позовом військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України, Київського квартирно-експлуатаційного управління МОУ та військової частини, дислокованої на Київщині, до одного з приватних підприємств. За рішенням суду укладений договір щодо оренди військового майна визнано таким, що припинив свою дію, та здійснено витребування вказаного майна.

   Передумовою для вказаної судової справи стало неналежне виконання умов договору, укладеного між однією з військових частин та одним з ТОВ щодо оренди військового складу паливно-мастильних матеріалів, розташованого у м. Бориспіль.

   У червні 2015 року, за результатами проведеного вивчення військовою прокуратурою Дарницького гарнізону скеровано до господарського суду Київської області позовну заяву, де вказано, що, незважаючи на неодноразові повідомлення військової частини про припинення дії договору та відсутність згоди на подальшу його пролонгацію, комерційне підприємство безпідставно користується державним майном та не повертає його власнику. Це в свою чергу унеможливлює використання технологічного обладнання складу ПММ у власних потребах військового формування.

   Вказана справа неодноразово розглядалась у судах апеляційної і касаційної інстанцій.

   Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду, касаційні скарги приватного підприємства залишено без задоволення, а рішення господарського суду Київської області від 28.12.2015 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 22.01.2020 у вказаній справі залишено без змін.

   На даний час орендоване військове майно загальною вартістю 1,2 млн. грн. в примусовому порядку повернуто військовій частині та поставлено на бухгалтерський облік.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1537