Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

21.09.2021 - ІА УКРАЇНСЬКЕ ПРАВО: Спецпрокуратура. Київ. За відсутністю законних підстав

Cпеціалізованою прокуратурою викрито громадянина під час передачі неправомірної вигоди офіцеру Держприкордонслужби.
За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт намагання підкупити офіцера-прикордонника громадянином Непалу.
 
18.09.2021 вказаний іноземець з метою одержати безперешкодний пропуск на територію України за відсутністю законних підстав для перетину державного кордону (на в’їзд) в Україну, запропонував хабар військовій посадовій особі ОКПП «Київ» – капітану ДПСУ.
Отримавши незаконну пропозицію, офіцер повідомив правоохоронні органи. Одразу після передачі під контролем правоохоронців неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США, іноземця затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Затримання відбулося за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчими Бориспільського РУП ГУНП в Київській області спільно з оперативними співробітниками Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» ДПС України.
Суму неправомірної вигоди вилучено. На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. Іноземцю повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. До суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу.
Санкцією ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, зловмиснику передбачено покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2061