Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

01.04.2021 - ІА АРМІЯ ІНФОРМ: Cпецпрокуратура запобігла незаконному вилученню 1,8 га земель оборони на столичному Печерську

   Погодившись з доводами Спеціалізованої прокуратури Центрального регіону, Північний апеляційний господарський суд м. Києва залишив без змін рішення господарського суду м. Києва від 09.07.2020, яким задоволено позовну заяву Спецпрокуратури регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до державного підприємства «Управління капітального будівництва та інвестицій» та ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Новатех» про визнання недійсним додаткового договору від 10 липня 2007 року № 11/06/11, укладеного між вищевказаними ДП та ТОВ. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

   За умовами цього договору, державне підприємство без належних на те правових підстав розпорядилося земельною ділянкою загальною площею 1, 8 га, яка розташована у Печерському районі м. Києва, та внесло її, як пай, у спільну діяльність відповідачів. Крім того, за цим же договором, відповідачами було вчинені дії, спрямовані на протиправну зміну цільового призначення вищенаведених земель.

   В обґрунтування позовних вимог спецпрокуратура зазначила, що вказана в оспорюваному додатковому договорі земельна ділянка військового містечка № 54 відноситься до земель оборони, отже її власником є держава в особі КМУ, а постійним користувачем – Міністерство оборони України. Крім того, з 2006 року ця ділянка використовується Національним військово-медичним клінічним центром «Головний військовий клінічний госпіталь».

   Відповідно до положень Земельного кодексу України та Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України», землі оборони  можуть бути відчужені лише за рішенням КМУ за пропозицією оборонного відомства.

   31.03.2021 за результатами апеляційного перегляду рішення суду набрало законної сили та оспорюваний договір визнано недійсним.

   Завдяки вчасним та професійним діям спецпрокуратури Центрального регіону попереджено незаконне вибуття з державної власності 1,8 га земель оборони вартістю понад 1 мільйон гривень, які використовуються Міністерством оборони України за цільовим призначенням.

кількість переглядів: 1452