Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

28.01.2020 - ІА АРМІЯІНФОРМ: З військової частини на лаву підсудних: офіцерам інкримінують шахрайство й заволодіння державним майном

   У Києві судитимуть полковника ЗСУ, якого підозрюють у заволодінні 4 млн гривень державних коштів. Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

   «Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайських дій полковника ЗСУ. В ході досудового розслідування встановлено, що колишній начальник одного з військових представництв Міністерства оборони України у період з 2009 по 2017 рік незаконно заволодів грошовими коштами ДП «Антонов» у сумі понад 4 мільйони грн», йдеться в повідомленні.

   Під час досудового розслідування військова прокуратура гарнізону заявила цивільний позов з метою відшкодування зазначеної матеріальної шкоди.

   Перед судом постане й капітан ЗСУ за викрадення з території військової частини 660 літрів авіаційного гасу. Про інцидент, скоєний в умовах особливого періоду, повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

   «Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення капітаном Збройних Сил України військового майна в умовах особливого періоду», сказано в повідомленні.

   Установлено, що начальник обслуги обслуговування літаків і двигунів однієї із військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України протягом 2019 року неодноразово викрадав авіаційний гас із території військової частини загальним об’ємом 660 літрів, чим спричинив матеріальну шкоду в розмірі понад 16 тис. грн.

   Під час досудового розслідування збитки державі відшкодовано у повному обсязі. Справу щодо офіцера-крадія спрямовано до суду.

кількість переглядів: 1857