Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

09.10.2018, ГОЛОС УКРАЇНИ: Відкрито кримінальне провадження щодо вибухів на складі боєприпасів на Чернігівщині

   Військова прокуратура Центрального регіону України сповістила про стан розслідування фактів вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства.

   “Наразі за фактами вибухів військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України”, — йдеться у повідомленні.

   На місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Центрального регіону. Досудове розслідування доручено слідчому відділу Управління СБ України в Чернігівській області.

   Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

   У прокуратурі нагадали, що скоєний злочин, передбачений ч. 3 ст. 425 КК України, “Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки”, вчинений в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, — карається позбавленням волі на строк від 5 до 7 років.

   Нагадаємо, о 3:30 вівторка, 9 жовтня, надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух на технічній території. О 03:40 9 жовтня про пожежу та вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області повідомили рятувальників. Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія — 402 га.

   Організовано евакуацію населення з зони можливого ураження. Евакуйовано близько 10 тис. осіб. Зазначимо, що у зону  ураження через НС на арсеналі на Чернігівщині потрапляє 30 населених пунктів. У Генштабі ЗСУ запевнили, що загиблих і поранених немає.
 

кількість переглядів: 2874