Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2017

До військової прокуратури Центрального регіону України усвідомивши вчинене, добровільно прибув військовослужбовець Збройних Сил України, який раніше самовільно залишив місце служби

          В умовах сьогодення, коли наша держава перебуває в складних умовах і на Сході країни наші воїни героїчно захищають суверенітет та незалежність держави, військова прокуратура Центрального регіону України не припиняє своєї важливої роботи щодо розшуку військовослужбовців, які з різних причин самовільно залишили військові частини. Значна увага приділяється поширенню інформації, спрямованої на усвідомлення військовослужбовцями необхідності добровільно повернутися до місця несення служби чи звернутися до органів військової прокуратури для встановлення об’єктивних причин, що спонукали до вчинення правопорушення.
           Зокрема, після неодноразових звернень військової прокуратури Центрального регіону України та публікацій їх у засобах масової інформації, до військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України, особисто звернувся солдат Р., військовослужбовець однієї з військових частин Збройних Сил України, дислокованої на Житомирщині та надав пояснення щодо причини свого вчинку.
            Зазначимо, що вказаний військовослужбовець, з метою тимчасового ухилення від проходження військової служби, у жовтні 2017 року під час перебування у навчальному центрі в Чернігівській області, самовільно залишив розташування і проводив час на власний розсуд у місті Києві.
            У зв'язку з добровільною явкою, до нього не застосовувалися запобіжні заходи, пов’язані з обмеженням свободи пересування.
           Наразі, солдат Р. виконує обов’язки військової служби, матеріали кримінального провадження направлені до Печерського районного суду міста Києва для розгляду справи по суті.
          Військова прокуратура Центрального регіону України в черговий раз звертається до військовослужбовців–побратимів, членів родин   правопорушників з проханням допомогти їм отямитись та самостійно прибути до правоохоронного органу, де будуть прийняті законні    процесуальні рішення з урахуванням добровільного прибуття і щирого каяття у скоєному, а також індивідуальних пом’якшуючих обставин, що надасть можливість тим хто зараз вважається дезертиром, повернутися до повноцінного життя без страху та переховувань. 

        Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
 

кількість переглядів: 2291