Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2020

16.09.2020 - ІА ІНТЕРФАКС: Суд заарештував майора СБУ на 3 роки за вчинення смертельної ДТП

   Військова прокуратура Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону у Верховному Суді відстояла вирок Оболонського райсуду про покарання у вигляді трьох років ув'язнення офіцеру Служби безпеки України за вчинення смертельної ДТП, повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

   "На судовому засіданні військовою прокуратурою Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону доведено необґрунтованість касаційних скарг сторін захисту, які вважали, що військовий невинний і йому призначено занадто суворе покарання. Взявши до уваги неспростовні докази сторони звинувачення, Верховний Суд України залишив скарги без задоволення, а вирок суду першої інстанції та постанову суду апеляційної інстанції - без змін", - йдеться в повідомленні.

   Встановлено, що 09 жовтня 2015 майор СБУ, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, керував технічно справним автомобілем марки BMW X5. Рухаючись за межами безпечної швидкості руху в лівій крайній смузі проїжджої частини проспекту Оболонський в напрямку проспекту Степана Бандери, він не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку в темну пору доби і перевищив максимально допустиму швидкість, яка на даній ділянці дороги складає 60 км / год . Результатом став виїзд на клумбу і зіткнення лівою частиною автомобіля з електроопорою, в результаті чого пасажир зазначеного транспортного засобу отримав важкі тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.

кількість переглядів: 1561