Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2018

16.10.2018, ІА УКРІНФОРМ: Прокуратура відкрила справу через аварію Су-27 під час навчань «Чисте небо»

Військова прокуратура Центрального регіону розпочала розслідування падіння винищувача у Вінницькій області.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України, «Порушення правил польотів або підготовки до них». Проведення досудового розслідування доручено слідчим Управління національної поліції в Вінницькій області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за попередніми даними, літак ВПС України піднявся у повітря з аеродрому у Старокостянтинові та для виконання учбово-бойового вильоту в рамках військових навчань «Чисте небо-2018».

У прокуратурі додали, що впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040.

На місці події працює група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, близько 17.00, в районі с. Уланів, між населеними пунктами Бердичів та Хмільник, під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Повітряних Сил Збройних Сил України Су-27УБ.

За інформацією пошуково-рятувальної групи, було виявлено тіла двох пілотів. Обставини інциденту з'ясовуються.

Окремі українські і зарубіжні ЗМІ повідомляють, що один із загиблих — військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США.
 

кількість переглядів: 1069