Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спецпрокуратура Центрального регіону: затримано зрадника, який надсилав у російський Телеграм-бот розвіддані про оборону Києва

.

  За процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури сфері оборони Центрального регіону спільно зі співробітниками Служби безпеки України в результаті спецоперації у Києві та Донецькій області викрито ще одного поплічника агресора.

   Установлено, що мешканець м. Києва на початку повномасштабного вторгнення збирав для ворога інформацію про місця базування Сил оборони у столиці, об’їжджаючи вулиці та вивчаючи обстановку поблизу українських військових об’єктів. Отримані відомості надсилав через підконтрольний російській спецслужбі чат-бот у месенджері Телеграм. Намагаючись уникнути відповідальності, згодом фігурант мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, дислокованого у Донецькій області.

   Заходи з викриття зрадника та поетапного документування злочинної діяльності проводили кіберфахівці СБУ за процесуального керівництва спецпрокуратури Центрального регіону. Зловмисника затримано співробітниками ГУ СБ України у м. Києві та Київській області в одному з фронтових міст на Донеччині.

   Слідчі Служби безпеки України повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

    Наразі зловмисник перебуває під вартою.

   Санкція ч. 2 ст. 111 ККУ передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури сфері оборони Центрального регіону

кількість переглядів: 939