Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовослужбовців, затриманих за фактом поранення дітей у Чернігові, взято під варту

.

   Обом затриманим у м. Чернігів військовослужбовцям, які підозрюються у порушенні правил поводження зі зброєю та боєприпасами, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам, обрано запобіжний захід.

   Нагадаємо, що 03.09.2022 року в місті Чернігові військовослужбовці територіальної оборони під час масового заходу демонстрували цивільному населенню зброю та боєприпаси. Під час демонстрації відбувся постріл з ручного протитанкового гранатомета, у результаті чого було травмовано п’ятеро осіб, серед яких четверо дітей віком від 2 до 12 років.

   05.09.2022 за процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України.

   06.09.2022 Деснянський районний суд м. Чернігова задовольнив клопотання сторони обвинувачення та обрав обом підозрюваним запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб, одночасно визначивши розмір застави у розмірі 416 тисяч грн кожному.

   Санкція ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до десяти років.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2084