Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
9 зрадникам України повідомлено про підозру: Вінницька спецпрокуратура

.

   Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону проводиться системна робота щодо притягнення до кримінальної відповідальності військовослужбовців ЗСУ, які вчинили дезертирство та перейшли на бік ворога.

   Зокрема, у березні 2014 року група військовослужбовців під час проходження військової служби в одній з військових частин, дислокованій в АР Крим, вчинила дезертирство та зрадила військовій присязі на вірність народу України, отримала громадянство рф та вступила на військову службу до армії держави-окупанта. З вказаного періоду зазначені військовослужбовці знаходяться на військовій службі у ворога і наразі беруть участь у збройній агресії рф проти України.

   29.08.2022 всім дев’яти прислужникам ворога повідомлено про підозру у вчиненні дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч.1 ст. 111 КК України).

   Судом задоволено клопотання спецпрокурорів та надано дозвіл на затримання усіх підозрюваних з метою розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Наразі готується клопотання про здійснення щодо них спеціального досудового розслідування (in absentia).

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону послідовно вживає заходів щодо притягнення до відповідальності колаборантів та зрадників військовій присязі.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1989