Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вінницька спеціалізована прокуратура: 3 роки ув’язнення за напад на військового

.

   За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено стрільця взводу добровольчого формування Вінницької міської територіальної громади та його співучасника за вчинення хуліганських дій.

   Установлено, що у квітні 2022 року вказаний громадянин разом із товаришем, перебуваючи в під’їзді будинку під час комендантської години у стані алкогольного сп’яніння, вчинили сварку із мешканкою будинку. У подальшому правопорушники застосували фізичну силу до військовослужбовця Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку, який виконував свої службові обов’язки з метою припинення їх незаконних дій.

   01.09.2022 Вінницький міський суд Вінницької області погодився з позицією прокурора щодо міри покарання та визнав обвинувачених винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України.

   З урахуванням протиправних дій обвинувачених, члену ДФТГ суд призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, а співучаснику – у виді 3 років позбавлення волі та звільнив його від відбування покарання з випробувальним строком на 3 роки.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1842