Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Полтавська спецпрокуратура: на хабарі викрито посадовця військкомату та офіцера поліції

.

  За процесуального керівництва Полтавської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону викрито двох учасників злочинної групи – підполковника ЗС України та капітана поліції.

   Установлено, що військова службова особа - начальник відділу Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, попередньо залучивши до своєї протиправної діяльності оперуповноваженого Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області вимагав від громадянина України неправомірну вигоду у сумі 18 тисяч гривень за виключення його зі списків військовозобов’язаних, які підлягають призову за мобілізацією та не вручення повістки про виклик.

  30.07.2022, після одержання вказаної суми посередником – капітаном поліції, останнього затримано правоохоронцями. Грошові кошти в затриманого вилучено.

  31.07.2022 обом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

   Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Полтаві) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві за оперативного супроводу 1 відділу ГВ ЗНД УСБ України в Полтавській області.

   Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2498