Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спецпрокурори Центрального регіону відсудили 43,8 млн грн до держбюджету

.

   За неналежне виконання договорів про постачання пально-мастильних матеріалів для потреб Збройних Сил України комерційне підприємство сплатить Міноборони майже 44 мільйони гривень штрафних санкцій.

   Установлено, що у листопаді 2019 року між Міністерством оборони України та одним із приватних підприємств укладено два договори про постачання для державних потреб дизельного та авіаційного палива.

   Водночас, підприємство-постачальник порушило строки постачання палива для потреб оборони та здійснило поставку частини дизельного палива неналежної якості.

   У листопаді 2020 року Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до Господарського суду м. Києва подано 2 позовні заяви в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до підприємства-порушника про стягнення штрафних санкцій за неналежне виконання договірних зобов’язань.

   21.07.2022 рішенням Господарського суду міста Києва позовні вимоги Спецпрокуратури Центрального регіону задоволено повністю. Суд зобов’язав стягнути з підприємства-порушника штрафні санкції на загальну суму понад 43,8 млн грн.

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в умовах війни з російським агресором належним чином вживає заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1432