Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2022

13.07.2022 - Житомирська спеціалізована прокуратура захистила землі оборони вартістю понад 6 млн грн від протиправного вилучення

  Житомирською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України оскаржено в суді рішення органу місцевого самоврядування щодо передачі права власності на земельні ділянки, які входять до складу земель оборони.
   Житомирською спецпрокуратурою встановлено, що всупереч вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про використання земель оборони», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у 2018 році в результаті прийняття неправомірних управлінських рішень Скраглівською сільською радою допущено протиправне вилучення земель військової частини та передано їх у власність громадян.
 
   Таким чином, фактично припинено право оборонного відомства постійного користування земельними ділянками військового містечка та їх використання за цільовим призначенням. 
   Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області погодився з доводами прокурора про незаконність відчуження територіальною громадою Бердичівського району вказаних земельних ділянок загальною вартістю понад 6 млн. грн. на користь фізичних осіб. 
   Рішенням суду від 12.07.2022 позов Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задоволено повністю.
   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі професійно вживатиме заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.
Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 622