Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
2 тисячі доларів за сприяння у незаконному перетині кордону: за процесуального керівництва Вінницької спецпрокуратури затримано громадянина України

.

   За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримано громадянина за надання неправомірної вигоди інспектору ДПСУ.

   За даними слідства, 16.06.2022 громадянин України,  якому обмежено виїзд за межі України на період дії правового режиму воєнного стану, надав офіцеру Держприкордонслужби неправомірну вигоду в розмірі 2000 доларів США за сприяння в перетині Державного кордону України без законних на те підстав, після чого був затриманий на місці вчинення кримінального правопорушення.

   Досудове розслідування здійснюється за процесуального керівництва Вінницької спецпрокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу відділу внутрішньої та власної безпеки по 24 прикордонному загону Державної прикордонної служби України та  Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

   На даний час затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

 

кількість переглядів: 1370