Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання Київської спецпрокуратури перераховано на рахунки Міноборони 1,3 мільйони гривень

.

   У 2019 році Міністерством оборони України та одним із приватних підприємств було укладено два договори про поставку для державних потреб матеріально-технічних засобів речової служби (за кошти Державного бюджету України). Тоді ж АО «АЛЬПАРІ БАНК» видано гарантії на обидва договори, згідно з якими банк-гарант зобов’язується виплатити Міністерству оборони України по 657 510,00 грн. у випадку не виконання чи неналежного виконання своїх зобов’язань підприємством-постачальником.

   Прокурорами Київської Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону установлено, що  вказане підприємство, усупереч умовам укладених договорів, не виконало взяті на себе зобов'язання щодо своєчасного постачання товару.

   10.05.2022 Господарський суд м. Києва задовольнив 2 позовні заяви Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до Акціонерного товариства «АЛЬПАРІ БАНК» про стягнення банківських гарантій у повному обсязі.

   10.06.2022 Акціонерним товариством «АЛЬПАРІ БАНК» сплачено на рахунки оборонного відомства обидві суми банківських гарантій, тобто  на бюджетні рахунки Міноборони перераховані кошти на загальну суму понад 1,3 млн. грн.

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі послідовно вживатиме заходів представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1464