Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вінницька спеціалізована прокуратура: правопорушникам не вдалося втекти від мобілізації за кордон

.

   За публічного обвинувачення Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено двох громадян України призовного віку, які за неправомірну вигоду намагалися незаконно виїхати за кордон.

   Установлено, що наприкінці березня 2022 року двоє цивільних осіб, будучи громадянами, які підлягають мобілізації під час воєнного стану, надали неправомірну вигоду службовій особі Державної прикордонної служби України у розмірі по 1500 євро кожен за незаконний перетин державного кордону без законних на те підстав.

   16.05.2022 Могилів-Подільським міськрайонним судом Вінницької області обох втікачів від військової служби визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді максимально визначеного розміру штрафу - 68 тис. грн. кожному, а грошові кошти у сумі 3000 євро за рішенням суду конфісковано у дохід держави.

   Крім того, по завершенню судового розгляду, обом засудженим вручено повістки про виклики до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з метою вирішення питання щодо призову їх на військову службу за мобілізацією.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

 

кількість переглядів: 1694