Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Житомирщині затримано офіцера, який допомагав ворогу

.

   За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону слідчим відділом Управління СБУ в Житомирській області викрито та затримано військовослужбовця однієї із військових частин, розташованої на Житомирщині, за підозрою у державній зраді на користь країни-агресора.

   Установлено, що старший лейтенант Збройних Сил України, у період дії в Україні воєнного стану, підтримуючи ідеї проросійської спрямованості,  передавав представникам російської федерації  відомості, що становлять державну таємницю, у тому числі інформацію про бойові літаки, наслідки ракетних обстрілів  військового аеродрому, пошкодження військової техніки, а також проведення її ремонту.

   Затриманому військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада), до суду подане клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає зраднику покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1505