Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері попереджено спробу незаконного перетину державного кордону України чоловіками, яким обмежено виїзд за межі України на період дії правового режиму воєнного стану

.

   20.03.2022 за процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримано двох громадян України.

   Двоє чоловіків, яким обмежено виїзд за межі України на період дії правового режиму воєнного стану, намагалися «домовитись» із службовою особою Державної прикордонної служби України про забезпечення їх незаконного перетину Державного кордону України з Республікою Молдова без відповідних дозвільних документів в умовах воєнного стану за неправомірну вигоду.

   Під час передачі неправомірної вигоди в сумі 3 000 євро офіцеру Держприкордонслужби, який діяв під контролем правоохоронних органів, обох осіб затримано за процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері за оперативного супроводу ГУ внутрішньої та власної безпеки "Південь" ДПСУ та представниками СБУ У Вінницькій області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

   Предмет неправомірної вигоди вилучено. На даний час затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років, з конфіскацією майна.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 701