Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Трьом затриманим на Чернігівщині російським окупантам обрано запобіжний захід

.

   Попередньо встановлено, що 24.02.2022 один з військовослужбовців збройних сил російської федерації - заступник командира взводу – командир третього відділення технічних засобів розвідки військової частини 21005, у групі осіб з іншими представниками підрозділів збройних сил та інших силових відомств рф з метою порушення територіальної цілісності України, посягаючи на суверенітет та недоторканість України, незаконно перетнув Державний кордон України та із застосуванням зброї здійснив збройні напади на військові (цивільні) об'єкти, розташовані в Чернігівському районі та м. Чернігові, на військовослужбовців Збройних сил України.

   Також, 27.02.2022, з метою порушення територіальної цілісності України, посягаючи на суверенітет та недоторканість України, з прямим умислом, спрямованим на виконання протиправних наказів на захоплення частини території суверенної держави, двоє російських військових - командир танку військової частини 89547 збройних сил російської федерації та навідник-оператор вказаної військової частини незаконно перетнули у складі колони техніки Державний кордон України в межах Чернігівської області з території РФ та мали із застосуванням зброї здійснити збройні напади на військові та цивільні об'єкти, розташовані в Ніжинському районі та Комарівській ОТГ.

   Трьох нелюдей затримано. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

   Усім затриманим російським окупантам керівником Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

   Слідство триває.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 540