Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Києві на хабарі затримано посадовця Національного університету оборони

     

   За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону викрито та затримано одного з керівників підрозділу Національного університету оборони ім. І. Черняховського.

   Установлено, що вказана військова посадова особа -  полковник ЗСУ одержав неправомірну вигоду в розмірі 20 тис. грн за дозвіл на використання цивільними особами спортивно-оздоровчих локацій Національного університету оборони ім. І. Черняховського.

   10 лютого 2022 року старший офіцер був затриманий після одержання неправомірної вигоди на території Національного університету оборони ім. І. Черняховського слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві за процесуального керівництва спецпрокуратури Центрального регіону за оперативного супроводження Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

   Грошові кошти в затриманого вилучено. Йому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

 

кількість переглядів: 5308