Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За зловживання службовим становищем та службове підроблення підполковник ЗСУ постане перед судом

     

   Білоцерківською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира з тилу однієї з військових частин Збройних Сил України
   
   Установлено, що у 2019 році вказаний підполковник, будучи військовою службовою особою, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо поставлення продуктів харчування до військової частини від одного з комерційних підприємств, без їх фактичного постачання, чим наніс державі збитки  у загальному розмірі 898 842,47 грн.

   30.12.2021 обвинувальний акт щодо зловмисника в погонах скеровано для розгляду по суті до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області.

   Нагадаємо, що за сукупністю вчинених кримінальних правопорушень відповідно до ч. 2. ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України, полковнику ЗСУ загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2251