Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Дарницька спецпрокуратура: під час реалізації наркотичних речовин затримано військовослужбовця

     

   За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального викрито злочинну діяльність військовослужбовця однієї з військових частин ЗСУ, розташованої в Бориспільському районі Київської області, який збував психотропні речовини серед співслужбовців.

   Установлено, що вказаний солдат строкової служби з метою особистого збагачення у вересні 2021 року неодноразово здійснював збут психотропної речовини – амфетаміну на території військової частини.

   19.09.2021 після чергового збуту психотропної речовини військового-наркоділка затримано слідчими СУ ГУНП в Київській області за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури та оперативного супроводу ГВ БКОЗ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області спільно з представниками Центрального управління Військової служби правопорядку у місті Києві та Київській області.

   На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, проведені санкціоновані судом обшуки  на території військової частини. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 307 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Санкції ч. 1 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачають правопорушнику покарання у виді ув’язнення на строк до десяти років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2233