Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викладача циклової комісії військово-спеціальних дисциплін військової частини на Чернігівщині суд позбавив військового звання

     

   За публічного обвинувачення Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено викладача циклової комісії військово-спеціальних дисциплін однієї з військових частин, дислокованої у смт Десна.

   Установлено, що військовослужбовець військової служби за контрактом у квітні 2018 року, діючи з корисливих мотивів з  метою призначення на вищу посаду та отримання військового звання «молодший лейтенант», надав керівництву копію завідомо підробленого диплому спеціаліста, виданого Чернігівським державним технологічним університетом, хоча в указаному вищому навчальному закладі ніколи не навчався. Таким чином він вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

   У подальшому, ввівши в оману посадових осіб військової частини, Командування Сухопутних військ Збройних Сил України та Міністерства оборони України, він був направлений на курси військової підготовки осіб сержантського (старшинського) складу з вищою освітою та отримав військове звання «молодший лейтенант». Пізніше, в результаті незаконного присвоєння офіцерського військового звання, фігуранта було  призначено на посаду викладача циклової комісії військово-спеціальних дисциплін військової частини, де він незаконно одержав відповідне грошове забезпечення.

   04.08.2021 Чернігівський районний суд Чернігівської області, прийнявши до уваги докази, надані стороною обвинувачення - Деснянською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері, визнав обвинуваченого військовослужбовця винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 410 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.

   Обвинувачений визнав свою вину повністю.

   Прийнявши до уваги те, що обвинувачений активно співпрацював зі слідством, раніше не судимий та є учасником бойових дій, суд звільнив його від відбування основного покарання, за умови якщо він протягом 2 років не вчинить нового кримінального правопорушення.

   Також на підставі ст. 54 КК України суд ухвалив призначити  фігуранту додаткове покарання у виді позбавлення офіцерського військового звання «лейтенант».

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1846