Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовослужбовця засуджено до 10 років ув’язнення за вбивство громадянина та замах на вбивство іншої особи

     

 

   За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено військовослужбовця Національної гвардії України до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство особи та замах на вбивство іншої особи.

   Установлено, що 22.04.2019 військовослужбовець-контрактник однієї з військових частин НГУ,  дислокованої на Вінниччині, знаходячись у відрядженні в Київській області, під час вживання алкогольних напоїв з двома особами, наніс одному постраждалому не менше 7 ударів ножем, внаслідок чого останній помер на місці, а іншому - 4 удари ножем у життєво важливі органи, внаслідок чого громадянин отримав тілесні ушкодження.

   18.06.2021, під час судового розгляду, нацгвардієць повністю визнав свою вину у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

   Суд повністю погодився з доказами, наведеними публічним обвинувачем - Дарницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері. За сукупністю скоєних злочинів суд призначив обвинуваченому покарання: 10 років позбавлення волі.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2868