Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

15.06.2021 - ІА АРМІЯІНФОРМ: Близько 1 млн гривень виплатить банківська установа за страховими зобов’язаннями перед Міноборони

Господарський суд міста Києва зобов’язав банківську установу виплатити в бюджет майже 1 млн гривень зобов’язань за порушення постачальником договору перед Міністерством оборони України.
Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону.
«За втручання Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону Господарський суд м. Києва зобов’язав одну з банківських установ перерахувати до державного бюджету близько 1 млн грн банківської гарантії. Зазначена сума повинна бути виплачена за неналежне виконання постачальником своїх зобов’язань перед Міністерством оборони України на поставку індивідуального обмундирування для військовослужбовців», ‒ йдеться у повідомленні.
Встановлено, що у липні 2018-го банківською установою була видана банківська гарантія, згідно з якою банк бере на себе безумовні та безвідкличні зобов’язання виплатити Міноборони України суму, визначену цією гарантією у разі невиконання або неналежного виконання постачальником умов договору про закупівлю обмундирування для військовослужбовців. «Однак постачальник порушив терміни виконання договірних зобов’язань, внаслідок чого зазначений товар поставлений із запізненням, у зв’язку з чим МОУ направило в банківську установу вимогу щодо сплати суми банківської гарантії, яка була залишена останньою без уваги», ‒ зазначено в повідомленні.
Спеціалізованою прокуратурою у військовій і оборонній сфері Центрального регіону було подано позов до Господарського суду Києва щодо зобов’язання банківської установи виплатити на користь Міноборони суму банківської гарантії.
14 червня 2021 за рішенням суду з банківської установи підлягають стягненню до державного бюджету грошові кошти на суму близько 1 млн гривень.

кількість переглядів: 1263