Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть жінки, правоохоронець постане перед судом

     

   За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням старшини Національної гвардії України.

   Установлено, що 06.11.2020 у нічний час військовослужбовець однієї з військових частин НГУ, яка дислокована на Чернігівщині, керуючи автомобілем марки "Мітсубісі Аутлендер ХL", рухаючись на автодорозі Кіпті-Глухів-Бачівськ, порушив правила дорожнього руху, не дотримався безпечної дистанції, не вжив заходів до зменшення швидкості транспортного засобу та скоїв зіткнення з напівпричепом автомобіля марки «МАН».

   Внаслідок скоєного ДТП  одна пасажирка легковика загинула на місці, а інший пасажир отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

   Обвинувальний акт щодо винуватця ДТП скеровано для розгляду по суті Ніжинським міськрайонним судом Чернігівської області.

   За вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, обвинуваченому може бути призначене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1114