Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва спецпрокуратури затримано адвоката під час спроби підкупити офіцера СБУ

    

   14.05.2021 за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт надання адвокатом неправомірної вигоди службовій особі УСБУ за вчинення нею в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

   Установлено, що громадянка України, будучи адвокатом України під час здійснення адвокатської діяльності надала під контролем правоохоронних органів службовій особі - оперуповноваженому одного з відділів контррозвідки Управління Служби безпеки України в Черкаській області неправомірну вигоду в розмірі 400 доларів США за надання висновку щодо  її клієнтів – іноземців про непричетність до терористичної діяльності або діяльності спеціальних служб іноземних держав без її пояснень.

   Безпосередньо після надання адвокатом вказаної суми неправомірної вигоди, останню затримано на місці вчинення кримінального правопорушення, а суму неправомірної вигоди вилучено.



   Затримання відбулося за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ слідчим слідчого управління ГУ Національної поліції в Черкаській області.

   Наразі затриманій готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2919