Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть військових за замах на заволодіння бюджетними коштами

     

   За процесуального керівництва Білоцерківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за обвинуваченням двох військовослужбовців  однієї з військових частин, ЗСУ, дислокованої у м. Біла Церква.

   У ході досудового розслідування установлено, що обидва фігуранти - старший прапорщик та молодший сержант, достовірно знаючи про підроблення офіційного документу – свідоцтва про хворобу, намагалися використати вказані документи із внесеними завідомо недостовірними відомостями.  Обидва фігуранти сподівалися отримати другу групу інвалідності нібито внаслідок захворювань, пов’язаних з проходженням військової служби для отримання відповідної грошової допомоги та пенсій.

   28.04.2021, після виконання вимог ст. 290 КПК України, обвинувальні акти щодо обох військовослужбовців направлені до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області для розгляду по суті.

   За вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 190 підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 3232