Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Закінчено досудове розслідування у справі організованої групи, яка викрала у військових пальне на суму понад 1,7 мільйона гривень

     

   За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 6 обвинувачених, які у складі організованої групи, до якої входили військові службові особи та цивільні громадяни, неодноразово вчинили  злочини,  передбачені ч. 2 ст. 189,  ч.3 ст. 28, ч. 3 ст. 410, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410, ч. 1 с. 32, та ч. 1 ст. 366 КК України.

   Досудовим розслідуванням установлено, що підполковник ЗСУ, заступник командира однієї з бригад Збройних Сил України, дислокованої на території Київської області, створив та очолив організовану групу з метою викрадення пально-мастильних матеріалів з військової частини та подальшого їх збуту суб’єктам підприємницької діяльності.

   До складу цієї групи старший офіцер залучив ще 5 спільників - начальника служби пального і мастильних матеріалів цієї ж військової частини, провідного спеціаліста одного з Центральних управлінь Тилу Збройних Сил України у званні полковника, який мав забезпечувати виділення пального для військової частини понад визначену норму, а також трьох цивільних осіб, які здійснювали транспортування викрадених пально-мастильних матеріалів, їх реалізацію суб’єктам господарської діяльності, одержання коштів від останніх за реалізоване пальне.

   За період своєї злочинної діяльності - з 05.11.2019 по 15.05.2020, учасники вищевказаної організованої групи заволоділи пально – мастильними матеріалами на загальну суму понад 1,7 млн. грн.    

   Під час проведення досудового розслідування, з метою забезпечення відшкодування заподіяних злочином збитків, накладено арешт на грошові кошти організатора групи в розмірі 51 300 доларів США, бензовоз марки «Renault Magnum» з паливною цистерною до нього та пально-мастильні матеріали вагою понад 12 тон загальною вартістю понад 356 тисяч грн.



   Досудове розслідування здійснювалося слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного   супроводу Управління стратегічних розслідувань у Київській області ДСР Нацполіції.

   Обвинувальний акт щодо усіх 6 фігурантів Спеціалізованою прокуратурою регіону буде невідкладно направлено до суду після виконання вимог ст. 290 КПК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1229