Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Старший офіцер Оперативного командування та cержант-контрактник на лаві підсудних за викрадення військового майна

     

   Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовців Оперативного командування «Північ».

   Досудовим розслідуванням установлено, що у жовтні 2020 року під час проходження військової служби вказані військовослужбовці ЗСУ – майор та молодший сержант, дійшли спільної змови щодо викрадення військового майна.

   Підозрювані таємно проникли до апаратної станції радіорелейного зв’язку Р-414МУ та викрали військове майно, а саме -  спеціальні ноутбуки з відповідними серійними номерами, які у подальшому здали в ломбард і отримали взамін грошові кошти, розпорядившись ними на власний розсуд.

   Внаслідок дій зловмисників станція прямої видимості сантиметрового діапазону Р-414МУ втратила можливість штатної передачі та прийому цифрової інформації на значні відстані.

   Завдяки заходам, вжитим правоохоронцями за процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, місцезнаходження майна встановлено, збитки в сумі понад 200 тисяч гривень відшкодовані в ході досудового розслідування.

   Обвинувальний акт скеровано до Деснянського районного суду м. Чернігів.

   За вчинення у злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України, співучасникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1240