Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Київського гарнізону виявила зловживання службовим становищем на державному оборонному підприємстві

     

   Військова прокуратура Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону повідомила про підозру директору одного з державних підприємств у м. Києві, яке входить до складу ДК «Укроборонпром».

   Керівник оборонного ДП підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»).

   Слідством встановлено, що з 2018 по 2019 роки, він шляхом зловживання своїм службовим становищем, достовірно знаючи про те, що підприємство-орендар здійснюватиме свою господарську діяльність не тільки в денний, а й у нічний час, діючи в його інтересах не вжив жодних заходів щодо збільшення суми орендної плати згідно з укладеним договором оренди.

   Указаним кримінальним правопорушенням заподіяно майнову шкоду на загальну суму понад 863 тисячі гривень.

   Зазначені протиправні дії викриті військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України.

   Наразі триває досудове розслідування щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину та інших причетних осіб.

   Нагадаємо, що санкція ч. 2 ст. 364 ККУ передбачає підозрюваному покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2319