Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
400 тисяч гривень неправомірної вигоди: у Міністерстві оборони України затримано полковника

     

   Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримано начальника відділу Головного управління розвитку речового майна Збройних Сил України, полковника ЗСУ, під час одержання частини неправомірної вигоди в розмірі 100 тисяч гривень.

   Установлено, що вказана військова посадова особа вимагала у засновника суб’єкта господарської діяльності неправомірну вигоду у розмірі 10 відсотків від суми договору за внесення змін до технічних умов елементів військової символіки ЗСУ, що дасть можливість підприємству взяти участь у державній закупівлі, очікувана вартість якої складає 4 млн. грн.

   12.11.2020 полковник одержав у власному службовому кабінеті в Міністерстві оборони України частину неправомірної вигоди в розмірі 100 тисяч гривень, після чого був затриманий Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в порядку ст. 208 КПК України.



   Затримання відбулось за оперативного супроводження Департаменту військової контррозвідки СБ України.

   Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

   На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення вказаного злочину.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону


кількість переглядів: 1780